Tarina

Miten kaikki alkoi

Olen lähtöisin perikeskustalaisesta kodista. Koin kuitenkin nuorempana olevani varsin epäpoliittinen henkilö. Ryhdyin yrittäjäksi jo vähän reilu kaksikymppisenä, eikä kiireiseen yrittäjän arkeen mahtunut ajatuksia yhteisten asioiden hoitamisesta.

Muutin Liperistä takaisin synnyinkuntaani Outokumpuun vuonna 2006 ja osallistuin ensimmäisen kerran elämässäni keskustan puoluekokoukseen, joka pidettiin Oulussa. Siellä kokouksessa minulle tuli ”kotiin tulon tunne”. Tämän jälkeen innostuin toimimaan keskustassa paikallistasolla. Vuonna 2013 vaikutin kunnallisjärjestön puheenjohtajana ja lähdin ehdolle kuntavaaleihin.

Haluni vaikuttaa asioihin oli herännyt, sillä silloin keskusteltiin kuntaliitoksen mahdollisuudesta Joensuun kanssa. Elettiin Outokummun itsenäisyystaistelun aikaa.

Olin kuntavaalien ääniharava ja tulin valituksi valtuuston puheenjohtajaksi. Olin erittäin iloinen siitä, että kuntalaiset luottivat kykyyni hoitaa yhteisiä asioita.

Koen löytäneeni politiikasta oman lajini. Se ei todellakaan ole yksilölaji vaan siinä mennään yhdessä eteenpäin. Kun on tarpeeksi paljon samanhenkisiä ihmisiä, jotka tekevät asioita samaan suuntaan, asiat muuttuvat.

Yhteisen asian eteen on ponnisteltu Siun Soten ja Meijen Maakunnan kimpussa. Tässä olen ollut tekemässä työtä maakuntahallituksen puheenjohtajan ja poliittisen ohjausryhmän puheenjohtajan roolissa.

Meillä Pohjois-Karjalassa on sellaista uskoa, että asiat paranevat tekemällä. Myös tässä on kyse jonkin asteisesta itsenäisyystaistelusta. Olemme halunneet Pohjois-Karjalassa olla etujoukoissa viemässä maakunta- ja soteuudistusta eteenpäin ja näin tehdä oma osamme sen eteen, että uudistukset menevät maaliin. Katsomme, että kysymys on myös maakuntamme olemassaolosta.

Tulin valituksi kansanedustajaksi 14.4.2019 pidetyissä eduskuntavaaleissa. Vaalikiertueeni aikana kohtasin tuhansia ihmisiä ja sain kuulla monen ihmisen kokonaisen elämäntarinan. Ihmiset avautuivat minulle iloineen, suruineen ja toiveineen.

Koen, että työssäni kansanedustajana minulla on moraalinen velvollisuus toimia nimenomaan edustamassa kansaa. Tulen tekemään kaikkeni, että en irtoa äänestäjieni arjesta politiikkatodellisuuteen.

Voit tutustua enemmän tarinaani ja minulle tärkeisiin teemoihin vaalilehdestäni (pdf)

Kiitos, kun päätit vieraillla sivuillani,
– Hanna

Missio

Haluan kykyjeni, verkostoni ja sydämen palon voimin tehdä työtä Itä-Suomen ja sen ihmisten hyvinvoinnin eteen. Haluan osoittaa tekemälläni luottamustyöllä, että asioita voidaan hoitaa taloudellisesti järkevästi ja kuitenkin niin, että inhimillisyys, ihminen sekä yhteisö on keskiössä.