Uskon Keskustaan ja olen ehdolla puolueen varapuheenjohtajaksi

Olen saanut paljon pyyntöjä asettua ehdolle Keskustan varapuheenjohtajaksi tässä Turun puoluekokouksessa.

Olen harkinnut asiaa perusteellisesti sekä oman elämäntilanteeni kannalta että sen kannalta, miten voisin puoluetta ja isänmaata tuossa tehtävässä palvella.

Asetun ehdolle varapuheenjohtajaksi, koska uskon Keskustaan.

Uskon aatteeseemme ja linjaamme. Uskon keskustalaisiin. Uskon siihen, että Keskustaa edelleen tarvitaan.

Keskittävä politiikka on alkamassa.

Keskustaa tarvitaan keskittämisen vastavoimaksi ja vaihtoehdoksi pitämään koko Suomen, maan jokaisen kolkan ja eri puolilla maata, kaupungeissa ja maaseudulla, asuvien ihmisten puolta. Suomea ja suomalaisia ei saa päästä jakaantumaan kahtia.

Aluepolitiikka on minulle sydämenasia. Olen Itä-Suomen puolustaja, mutta samalla koko Suomen puolustaja.

Aluepolitiikka on minulle ennen muuta ihmisten ja maan eri osien välistä tasa-arvoa, mutta nykyään se yhä enemmän myös turvallisuutta. Etenkin Itä- ja Pohjois-Suomen tilanne on muuttunut peruuttamattomasti.

Olemme uuden edessä. Tuota uutta Keskustan pitää rakentaa.

Vastakkainasettelu kärjistyy. Keskustaa tarvitaan sen vastavoimaksi ja vaihtoehdoksi.

Suomi on vaarallisella tiellä. Vastakkainasettelu kärjistyy, vaikka elämme aikoja, jolloin suomalaisten yhteenkuuluvuutta ja yhteiskuntamme eheyttä pitäisi kaikin tavoin lisätä.

Keskustan pitää olla sillan-, sovinnon- ja yhteistyön rakentaja, vaikka se ei heti pikavoittoja toisikaan. Uskon, että maltilliselle, ihmisiä yhdistävälle politiikalle ja yhteen tuovalle toiminnalle on tilaa – ja tilausta.

Lähiaikojen tärkein tehtävämme on pärjätä presidentinvaaleissa, eurovaaleissa sekä kunta- ja aluevaaleissa. Jos toimimme porukkana, pärjäämme. Jokaista meistä tarvitaan.

Jos uskomme asiaamme ja jos uskomme Keskustaan, pärjäämme. Mitalisijoillekin asti.

Minä uskon.

Hanna Huttunen