Miksi hallitus hylkää maakunnat?

Kannanotto 29.8.2023

Valtiovarainministeri Riikka Purran ensimmäinen budjettiesitys ei sisällä lentoliikenteen toimia hallitusohjelman tavoitteen mukaisesti koko Suomen saavutettavuuden parantamiseksi.

Hallitusohjelman lupaus kolmen tunnin saavutettavuudesta pääkaupunkiin murenee jo heti ensimmäisessä valtiovarainministeri Riikka Purran budjettiesityksessä.

-Hallitusohjelman kirjaukset ovat kauniita, mutta vain tyhjiä sanoja, jos hallitus ei turvaa maakuntien saavutettavuutta. Lentoliikenteen puuttuminen budjettipohjasta on järkytys alueemme toimijoille, Keskustan kansanedustaja Hanna Huttunen toteaa.

Hallitus on tukenut koronapandemian jälkeen viiden maakuntakentän lentoyhteyksiä, jotka aikaisemmin ovat olleet markkinaehtoisia.

Valtiovarainministerin esitys maakuntien saavutettavuudesta on hallitusohjelman hengen vastainen. Perussuomalaiset ensitöikseen heikentävät vientiteollisuuden kasvumahdollisuuksia, jos kauppaa ei pääse Eurooppaan tekemään, Keskustan kansanedustajat toteavat.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Purra on budjettiesitykseen mukaan valmis lopettamaan liikennöinnin viidelle lentokentälle Kajaaniin, Kokkolaan, Kemi-Tornioon, Joensuuhun ja Jyväskylään.

-Meinaako hallitus todella jättää näiden vientialueiden ihmiset ja teollisuuden heikennettyjen yhteyksien taakse, kysyy Keskustan kansanedustaja Katri Kulmuni.

Lisätietoja: kansanedustajat Hanna Huttunen, puhelin 050 514 3582 ja Katri Kulmuni, puhelin 044 2555 903