Hanna on!

Tunnen asuvani järvialueella, jonka muodostavat Tuusniemi, Outokumpu, Kaavi, Juuka, Rautavaara ja Polvijärvi sekä Kuopion itäiset entiset kuntakeskukset Juankoski ja Riistavesi. Kaikilla meillä on matkaa maakuntien pääkaupunkeihin ja paljon yhteistä alueellista omaleimaisuutta. Tämä alue tarvitsee jatkossakin Eduskuntaan oman, kyvykkään edunvalvojan, jollainen maakuntien rajalla asuva Hanna Huttunen on.


Opin tuntemaan Hannan jo ollessani Savon Yrittäjien toimitusjohtaja, siis ennen viime vaaleja. Hanna on puoliksi outokumpulainen ja aviopuoliso Erkin juurien kautta puoliksi kaavilainen. Hannalla on juuret ja nykyinen asuinpaikka maaseudulla, jota kautta hän tuntee maamme kaupunkien ulkopuolella tapahtuneet muutokset omakohtaisesti. Pitkä yrittäjäura maataloudessa ja kaupan alalla on koulinut Hannasta selviytyjän, joka ei hätkähdän pienistä, eikä suuremmastakaan vastoinkäymisistä. Ihmisenä Hanna on helposti lähestyttävä, hyvä kuuntelija ja vastatuulenkin sattuessa tulevaisuuteen katsova. Tunnen hänet myös positiivisena ilopillerinä seurassa, kuin seurassa.


Missä tahansa tehtävässä työ kouluttaa tekijäänsä, niin kansanedustajatkin tehtävä. Hanna on kuitenkin jo ensimmäisen kautensa aikana noussut tärkeisiin vaikuttamisen ytimiin. Toisella kaudella Hannan energisyys vie varmasti hyvinkin merkittäviin tehtäviin, kun työ on tuttua ja verkostot riittävän laajoja. Erityisesti minua on päättyvällä kaudella miellyttänyt Hannan määrätietoinen paneutuminen harvaan asuttujen seutujen puolustajana Eduskunnan HaMa-työryhmän johtajana. Suomi on liian pitkään kulkenut polkua, jossa osaavat nuoret lähes pakkosiirretään suuriin kaupunkeihin eteläiselle rannikkoalueelle. Itä- ja Pohjois Suomen nykyisenlainen nopea tyhjeneminen on vaarallista koko maamme ruuantuotannon, metsätalouden ja maanpuolustuksen kannalta. Viimeistään nyt on aika muutokselle, siksi soisin kernaasti, että Hanna pääsee jatkamaan tuota meidän maaseudulla asuvien kannalta elintärkeää työtään. Se on ehkä helpompaakin nyt, kun suurten kriisien kautta entistä useampi kaupunkilainen haaveilee rauhallisesta ja hiljaisesta maaseudun elinpiiristä. Mutta tekemättä se ei tapahdu.


Rikon nyt siis oman vaalisalaisuuden ja kerron teille, että tulen kirjoittamaan äänestyskopissa numeron 109. Muistisääntöni on ”kympin edustaja ja saaliin varmistamiseksi verkkopuikkari mukaan”! Hanna on varmasti meidän luottamuksemme arvoinen myös jatkossa.


Muistakaahan käydä äänestämässä, koska vain niin voitte vaikuttaa siihen, millainen Suomi on ja mihin se on menossa!


Arto Nykänen,
Kaavin kunnahallituksen puheenjohtaja, eläkeläinen ja entinen Savon Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja