Hallituksen politiikka lisää alueellista epätasa-arvoa

Orpon-Purran hallituksen leikkuulautojen pauke ja saksien napse kertaantuvat ja kaikuvat Pohjois-Karjalassa. Nyt maakunnastamme ollaan viemässä pois valtionhallinnon palveluita. Ensin tuli tieto, että Verohallinnon palveluja karsitaan Joensuusta 1.4. alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. ulkomaiset työntekijät eivät voi saada työhön tarvittavaa veronumeroa Joensuusta. Verottajan päätös on erittäin tuhoisa Pohjois-Karjalan kilpailukyvylle.

Viimeisimpänä tietona saimme kuulla, että Joensuusta, Mikkelistä, Kajaanista ja Lappeenrannasta ollaan viemässä myös Ely-keskukset. Alueiden kehittämisessä ELY-keskuksilla on keskeinen rooli. Tuntuukin käsittämättömältä, että esityksen mukaan päätoimipaikkoja ollaan viemässä juuri Itä-Suomesta!

Hallitusohjelman mukainen valtion aluehallintouudistus tarkoittaisi Pohjois-Karjalan osalta sitä, että alueellamme päätoimipaikaksi säädettäisi Kuopio. Joensuulle jäisi tässäkin uudistuksessa siis sivukonttorin rooli.

Näiden uudistusten toteutuessa sekä verohallinnon että ELY-keskusten palvelut ja myös työpaikat ajautuvat pois maakunnastamme.

Alueita tulee kohdella tasapuolisesti. Vahvoista alueista muodostuu vahva maa.

Kokoomuksen ja Perussuomalaisten politiikka tulee lisäämään alueellista epätasa-arvoa ja on ristiriidassa jopa perustuslain kanssa ihmisten tasa-arvoisen kohtelun kannalta.

HANNA RÄSÄNEN (kesk.)

kansanedustaja

Julkaistu Koti-Karjalassa 22.3.2024